Home/nieuws

succesfactoren en competenties voor organisatie

Wat kunnen militairen bijdragen aan de arbeidsmarkt met ontwikkelde competenties binnen Defensie? Wat zijn de succesfactoren die militairen bezitten die van waarde zijn voor elke organisatie?

succesfactoren-competenties-voor-elke-organisatie

We hebben er onze mond van vol; competenties. Je ziet ze vaak als opsomming in een vacaturetekst. Soms wel meer dan 10. Het worden er naar mijn gevoel steeds meer. Resultaatgericht, teamplayer, overtuigingskracht, plannen en organiseren, besluitvaardig, verantwoordelijk, zijn er een aantal. Laten we eerlijk wezen, het moet gek lopen als jij deze niet bezit als je een gewéldige vacature tegen het lijf loopt…….

Recruiters en HR- medewerkers hebben het er maar druk mee tegenwoordig. Toch weten veel werkgevers er niet in te slagen de ideale kandidaat te laten solliciteren.

Elke werknemer heeft eigenschappen ontwikkelt om een bepaalde functie uit te oefenen. Iedereen is resultaatgericht, iedereen is in bepaalde mate creatief en iedereen kan samenwerken. Echter, een competentie komt het best tot zijn recht in de omstandigheid waarin iemand zich verkeerd. In hoeverre is de competentie ontwikkelt en wordt deze ingezet om het uiteindelijke doel te halen?

Ik bedoel, een logistiek medewerker moet nauwkeurig kunnen werken omdat anders de bestelling bij de verkeerde klant terecht komt. Een piloot die een […]

succesfactoren en competenties voor organisatie2018-12-21T14:09:36+01:00

Ex-militair en commando John met zijn verhaal

De carrièreswitch van John, van militair naar burger.

Kun je wat over jezelf vertellen John?

“Ik ben John Soekhradj, 45 jaar en ben 13 jaren getrouwd met Karin. We hebben 2 zoontjes van 14 en 11 jaren oud. Ik woon m’n hele leven al in Valkenswaard. Mijn hart lag en ligt nog steeds altijd bij een sportieve baan, vandaar dat ik gekozen had voor een baan bij het Korps Mariniers en daarna bij het Korps Commandotroepen.”

“Ik heb 6 jaren bij het Korps Mariniers gewerkt en 19 jaren bij het Korps Commandotroepen. Ondanks mijn leeftijd ben ik nog steeds fit en dat heeft zeker een grote input gehad in mijn keuze om te gaan voor mijn huidige baan als Personal Coach. Het heeft me altijd geïntrigeerd om mezelf maar ook anderen door beweging en voeding naar een hoger niveau te tillen.”

Hoelang heb je bij Defensie gewerkt en hoelang ben je al weg?

“Ik heb 25 jaren bij Defensie gewerkt met een break van 3 jaren. 31 augustus 2017 was mijn laatste werkdag bij Defensie.”

Gezien mijn leeftijd was het ‘NU OF NOOIT’ om de keuze te maken voor een overstap naar de burgermaatschappij. […]

Ex-militair en commando John met zijn verhaal2018-02-26T23:05:07+01:00

Ontslag bij Defensie, en nu?

Ontslag bij Defensie, en nu?

Vooral bij het Rijk gaat het mes erin. Vorig jaar werd al bekend dat er bij het ministerie van Defensie 6.000  gedwongen ontslagen gaan vallen. En onlangs liet minister Schultz van Haegen weten dat bij haar ministerie van Infrastructuur & Milieu 2.000 banen gaan verdwijnen. ‘Er wordt krachtig ingezet op het begeleiden van medewerkers van werk naar ander werk binnen of buiten het ministerie’, zo beloofde Schultz. […]

Ontslag bij Defensie, en nu?2018-02-26T22:59:21+01:00

Militair zoekt baan in burgermaatschappij

Militair zoekt baan in burgermaatschappij

Militairen moeten op grote schaal op zoek naar een baan buiten defensie. Maar dat valt nog niet mee. Met name jonge officieren en ouderen hebben het lastig.

Een half jaar geleden kondigde defensie een ongekend zware bezuinigingsoperatie aan. Van de 69.000 arbeidsplaatsen moeten er de komende jaren 12.000 verdwijnen, waarvan de helft gedwongen. Van een uittocht is volgens defensie nog geen sprake. […]

Militair zoekt baan in burgermaatschappij2018-02-26T14:24:13+01:00

Marinierskazerne Doorn naar Vlissingen

Marinierskazerne Doorn naar Vlissingen

De Tweede Kamer buigt zich vanmiddag over de begroting van Defensie. Dan zal ook worden gesproken over de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn. Defensieminister Hillen overweegt de marinierskazerne te verplaatsen naar Vlissingen.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de afgelopen dagen een offensief ingezet om de kazerne te behouden. Zo zijn Kamerleden aangeschreven en heeft de gemeente publiekelijk vragen gesteld bij de redenen om de kazerne te verplaatsen. […]

Marinierskazerne Doorn naar Vlissingen2018-02-26T14:25:52+01:00