Humans are more important than hardware

Werving & Selectie van (ex) militairen

Onze kandidaten hebben zich binnen Defensie bewezen met een uitstekende Staat van Dienst. Deze bewezen krachten zijn uiterst loyaal, adaptief en kunnen als geen ander goed samenwerken om het gewenste resultaat te behalen. Ze zijn gewend om te werken onder druk, hebben een hoge arbeidsethos en zijn bereid nét die extra stappen te nemen om de gewenste resultaten te bereiken. Net als ons trouwens.

Transparante en resultaatgerichte aanpak
Wij houden u op de hoogte van het proces en gaan voor het resultaat waar alle partijen tevreden mee zijn. Na een succesvolle plaatsing ontvangt u van ons de factuur met de vooraf overeengekomen prijs conform de afspraken die we hebben gemaakt. Niet meer, niet minder.

De beste kandidaat voor een scherp tarief
Wij weten ons te verplaatsen in de persoon en kunnen hierdoor de beste kandidaten selecteren. Wij werken met een vast en scherp tarief.

We vinden het fijn om eerst uw organisatie & organisatiedoelstellingen in kaart brengen. Hierna zullen we de vacature bespreken. Hierbij komen de benodigde competenties ruim aan bod. Tevens maken we afspraken over het gehele traject en leggen we dit vast in een overeenkomst.

Werving & Selectie stappenplan

Indien voor ons helder is wat uw wensen zijn zullen wij de in potentie geschikte kandidaten benaderen uit onze database of kandidaten benaderen via ons uitgebreide netwerk. De kandidaten die volgens ons in aanmerking komen voor de vacature zullen we eerst telefonisch benaderen voor een oriënterend gesprek.

De meest geschikte kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een selectiegesprek. In dit gesprek zullen we de kandidaat beoordelen op alle facetten die u belangrijk vind.

Van elke kandidaat die we bij u aanbieden worden de referenties gecontroleerd. Vervolgens zullen we u een schriftelijke onderbouwing toesturen welke kandidaten volgens ons in aanmerking komen voor de vacature. Afhankelijk van het aantal geschikte kandidaten zullen we tussen de 1-3 kandidaten aanbieden.

Hierna zullen de voorgestelde kandidaten door u uitgenodigd worden voor een 1e gesprek. De afspraak hiervoor wordt verzorgd door JobDefense en kunnen ook aanwezig zijn bij het sollicitatiegesprek. Het verdere traject zullen we in overleg aangaan t/m het afsluiten van een arbeidsovereenkomst.

Indien van beide zijden positief, dan start de kandidaat op de gewenste startdatum. JobDefense stuurt de factuur voor de overeengekomen éénmalige recruitmentfee bij aangaan arbeidsovereenkomst.

Wij proberen er alles aan te doen om de beste kandidaat te krijgen voor uw openstaande vacature. Mocht de overeenkomst binnen de proeftijdperiode eindigen, dan werven en selecteren we kosteloos een nieuwe kandidaat.
Aangezien wij het proces net zo belangrijk vinden als het product nemen we binnen twee maanden na indiensttreding contact met u op om een evaluatie op te maken van het aangelopen traject.

Tarief Werving & Selectie: 18% van het bruto jaarsalaris.