Service monteur compressoren

Jouw missie

Atlas Copco is wereldwijd een toonaangevende aanbieder van innovatieve compressoren, vacuüm-oplossingen, luchtbehandelings- en gasscheidingssystemen, constructie- en mijnbouwapparatuur, industrieel gereedschap en montagesystemen. In Nederland houden we ons voornamelijk bezig met compressor techniek. We verkopen Atlas Copco machines en verzorgen vervolgens het onderhoud bij onze klanten in het gehele land. Behalve het onderhouden van machines verhelpen we tevens storingen als deze plots ontstaan. Dit doen we in Nederland momenteel met ongeveer 50 gemotiveerde service monteurs die elk voor hun eigen regio, en daarbij ook hun eigen klantenkring, verantwoordelijk zijn. Deze klanten kunnen in elke sector actief zijn, bijvoorbeeld klanten die actief zijn in de voedingsmiddelen industrie, in de chemie, in de olie & gas en in de energie sector.

De functie

Als service monteur verricht je preventief-, correctief- en storingsonderhoud op de Atlas Copco producten die bij jouw klanten staan. De werkzaamheden zijn erg afwisselend, enerzijds doordat we een erg groot productaanbod kennen, anderzijds omdat je als service monteur behalve mechanische werkzaamheden ook elektrotechnische werkzaamheden verricht.

Onze service monteurs hebben de beschikking over een volledig ingerichte service bus die ‘s nachts aan huis bevoorraad wordt, zodat ze de volgende dag weer met de nodige onderdelen op pad kunnen. Als service monteur wordt je ondersteund door de binnendienst, zij maken de planning en op basis van de werkbonnen die digitaal door de monteur worden ingediend wordt de factuur naar de juiste klant gestuurd.

Vaardigheden en ervaring

Voor deze uitdagende en zelfstandige functie zijn wij op zoek naar een enthousiaste kandidaat met passie voor techniek. Zelfstandig werken en het vlot omgaan met mensen is jou op het lijf geschreven. Je beschikt over een flexibele en klantgerichte instelling, kunt improviseren en weet ook wat een commerciële aanpak is. Je bent leergierig en bent bereid om zowel interne als externe trainingen te volgen. Het is fijn als je al de nodige kennis en ervaring met compressor techniek hebt, maar we vinden het nog belangrijker dat je enthousiast bent en bereid bent om te leren.

Vanzelfsprekend ben je in het bezit van een diploma werktuigbouwkunde, mechatronica of vergelijkbaar op minimaal mbo-4 niveau. Naast de mechanische kennis weet je ook het nodige van elektrotechniek, bijvoorbeeld doordat je in het verleden een cursus elektrisch schakelen gevolgd hebt. Tevens ben je in het bezit van een rijbewijs en je bent bereid om jouw inwerktraject in Zwijndrecht te doorlopen. Tot slot beheers je de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Passen we goed bij elkaar? 

Als nieuwe service monteur binnen Atlas Copco zal je eerst volledig ingewerkt worden. Dit inwerktraject vinden we erg belangrijk, we besteden er dan ook veel aandacht aan door jou volledig mee te nemen in de service afdeling. Zo zal je niet alleen op technisch vlak ingewerkt worden, maar ook een kijkje nemen bij de diverse afdelingen die ondersteunend zullen zijn aan jou als service monteur. Naast interne trainingen zal je waar nodig ook externe trainingen mogen volgen; we willen er namelijk alles aan doen om jou zo goed mogelijk voor te bereiden alvorens je naar onze klanten zult gaan. Daarnaast kennen we de nodige doorgroeimogelijkheden; Atlas Copco is een internationale organisatie, ben je ambitieus en wil je doorgroeien? Dan is ‘’the sky the limit’’. Wij bieden veelzijdigheid, internationale doorgroeimogelijkheden, scholing en opleiding. Ook bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire voorzieningen. We zijn een dynamisch bedrijf dat continu in beweging is, we kennen een prettige werksfeer en een open cultuur.

Kies je carrière bij ons!

’Het werken bij Atlas Copco is erg afwisselend, niet alleen qua werkzaamheden maar ook qua klanten; zo sta ik de ene dag bij een boer en de andere dag in het ziekenhuis bij de persluchtinstallatie. Ik vind het fijn dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Ook ben ik voorzien van alle gemakken, zo heb ik het juiste gereedschap, een laptop en een telefoon tot mijn beschikking. Tot slot vind ik dat ik veel trainingen aangeboden krijg en dat er veel doorgroeimogelijkheden zijn. Atlas Copco is voor mij een hele fijne werkgever.’’

Aanvullende informatie

Deze vacature wordt niet vervuld middels werving- en selectiebureaus. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Atlas Copco is wereldwijd een toonaangevende aanbieder van duurzame productiviteitsoplossingen. De Atlas Copco-groep biedt zijn klanten innovatieve compressoren, vacuüm-oplossingen, luchtbehandelings- en gasscheidingssystemen, aannemers- en constructiegereedschappen, industrieel gereedschap en montagesystemen. Atlas Copco ontwikkelt producten en diensten met het oog op productiviteit, energie-efficiëntie, veiligheid en ergonomie. Het Atlas Copco-concern is opgericht in 1873, heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm, Zweden en is in meer dan 180 landen actief. In 2017 bedroeg de omzet 12 miljard euro en waren er meer dan 47.000 medewerkers in dienst.

Reageer op deze vacature

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, doc, docx.
    Upload je CV, e.v.t. functioneringsgratificaties en overige documenten die relevant kunnen zijn.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.