ACCOUNT- EN BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

faes group

Wie zijn wij?

Faes, The Packaging People

Slim verpakken is een kunst. Bij Faes zijn we al meer dan 30 jaar gefascineerd door de vraag hoe we waardevolle of kwetsbare producten het best kunnen verpakken. Verpakking als product en als proces: we geloven nog steeds dat het elke keer beter kan. Met kennis, ervaring en creativiteit maken we oplossingen écht passend. Door ‘out-of-the-box’ te denken, komt de inhoud optimaal tot zijn recht, en verloopt het verpakkingsproces efficiënter, praktischer, duurzamer en soepeler. Het geheim van maatwerk is een perfecte samenwerking.

Faes is vanuit de Brainport regio internationaal actief in value-driven marktsegmenten. We werken rechtstreeks voor relaties als ASML en toeleveranciers, Ministerie van Defensie en Philips Healthcare. Via een netwerk van partners leveren we diverse merken koffers en kisten door heel Europa.

We zijn een familiebedrijf met een stevige ambitie, we gaan de komende vijf jaar in omzet verdubbelen naar €45 miljoen. Een deel van die groei is autonoom en een deel komt uit overnames of fusies. Maar onze groeistrategie is niet alleen gebaseerd op onze wens ten aanzien van omzetstijging. Faes staat aan de vooravond van een aantal belangrijke keuzes, in het kader van innovatie en het ‘toekomstproof” maken van onze business. Als medewerker van Faes speel ook jij hier een belangrijke rol in.

Jouw uitdaging:

Werk jij graag voor mooie en grote opdrachtgevers? Haal jij plezier uit het opstellen en leiden van tenders? Ben jij bedreven in solution selling en new business? Dan brengen wij graag onze vacature voor een Account- en Business Development manager bij je onder de aandacht.

Als Account- en Business Development manager ben je binnen het ‘Safety en Security’ domein verantwoordelijk voor het (verder) uitbouwen van onze klantportefeuille en het realiseren van de beoogde resultaten. Prospects ontwikkel je daarbij tot duurzame accounts en bij bestaande klantrelaties geldt dat je streeft naar verdieping van de samenwerking en maximale klanttevredenheid.

Om dit te kunnen bereiken, verdiep je je allereerst in onze markt en (potentiele) afnemers via gedegen deskresearch. Daarbij vertaal je marktkansen naar concrete acties in een salesplan die je vervolgens ook uitvoert. Als adviseur ga je in gesprek met onze prospects en klanten, verken je het verpakkingsprobleem en draag je met support van onze afdeling Engineering verpakkingsoplossingen aan die optimaal inspelen op de wensen en de behoeften. In deze rol rapporteer je aan het Hoofd Verkoop Buitendienst en ontvang je volledige operationele ondersteuning van onze afdelingen Sales Binnendienst en Engineering.

Welke bagage neem jij mee als persoon?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent sociaal & communicatief vaardig, representatief en hebt een pro-actieve houding;
 • Je bent een doortastende en creatieve relatiemanager met kijk op bedrijfsprocessen;
 • Je bent willing & able om opgeleid te worden tot sales-professional;
 • Je gaat door waar anderen stoppen. Je beschikt over een lange adem want aan een order gaat dikwijls een langdurig verkooptraject van enkele maanden vooraf;
 • Je bezit goede presentatievaardigheden en je hebt overtuigingskracht;
 • Je hebt technisch inzicht en je kunt omgaan met MS Office;
 • Je spreekt en schrijft naast Nederlands ook uitstekend Engels. Kennis van de Franse taal is een pré.

Dit spreekt je enorm aan:

 • Je bent vaak onderweg. Met het oog op een efficiënte bezoekplanning ga je flexibel met je werktijden om en bezit je dus zeer zeker geen 8 tot 5 mentaliteit;
 • Je gaat bouwen aan een relevant professioneel relatienetwerk en je vindt het leuk om in verschillende netwerken en expertisegroepen actief te zijn;
 • Onze kernwaarden passie, slagvaardigheid en creativiteit zijn je op het lijf geschreven;
 • Je hebt affiniteit met het segment ‘Safety en Security’ bij zowel overheden en bedrijfsleven als ook bij potentiele opdrachtgevers;
 • Niet onbelangrijk: Je wilt je graag duurzaam aan ons binden!

Wat mag je van ons verwachten?

Bij Faes Cases werk je binnen een Brabantse onderneming met een informele cultuur, een gezonde mentaliteit en korte communicatielijnen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en er wordt een beroep gedaan op je zelfstandigheid. Je krijgt veel vrijheid om je stempel te drukken op de ontwikkeling en professionalisering van dit marktsegment. Een branche met een enorm marktpotentieel waarbij succes direct is gekoppeld aan jouw eigen prestaties.

Naast flexibele werktijden bieden wij goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de zwaarte van de functie:

 • Salaris tussen de € 3500 – € 4500;
 • 8% vakantietoeslag;
 • 29 vakantiedagen (24 + 5 extra/ bonus);
 • Auto van de zaak;
 • Laptop en GSM;
 • Winstuitkering.

Kom jij werken in het sales-team van Bart (Hoofd Verkoop Buitendienst), Carlo, Corné, Robert en Henk??

Neem dan contact op met Stephen via stephen@jobdefense.nl .

Reageer op deze vacature

[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]